Založ si blog

Na ceste k revolúcií II. – spoločnosť bez skorumpovaných politikov

Politici nás strašia a urážajú tvrdeniami, že ľudia si nemôžu vládnuť sami, pretože by toho nikdy neboli schopní. To je však hnusné klamstvo. Bohužiaľ mu uverili samotní ľudia, ktorí kvôli výrokom politikov a médií začali veriť vo svoju vlastnú neschopnosť. Ale neschopní sú práve politici.

 

Ľudia si nielenže môžu vládnuť sami, oni si musia vládnuť sami! Je to ich nepopierateľné právo, tak ako právo na život! Len im treba otvoriť oči a presvedčiť, aby verili svojmu rozumu, svedomiu a srdcu. Pokiaľ dostanú šancu, budú tými najlepšími správcami svojich hmotných a duševných statkov.

 

Nebudeme zaiste ďaleko od pravdy, keď napíšem, že politici sú ľudský odpad. Neslúžia svojim voličom, ale len sebe. Sú skorumpovaní, poháňa ich iba túžba po moci a bohatstve.

 

Politici by sa mali ľudí báť. Mali by pri každom svojom rozhodnutí cítiť zodpovednosť. Tak to ale nie je. Sú to všemocní páni hazardujúci so ľudskými osudmi.

 

Tvária sa, ako keby každý z nich bol odborníkom na ekonomiku, energetiku, kultúru či životné prostredie. Nie je ale možné, aby jeden človek dokázal tvoriť rozumné rozhodnutia v toľkých oblastiach spoločenského života a už vôbec nie politici, ktorí sú často len obyčajní diletanti, no vedia celkom pekne hovoriť, hoci keď sa započúvate do nejedného ich prejavu, zistíte, že nemá hlavu ani pätu.

 

Odstráňme ich a na ich miesto dajme vzdelaných, skúsených a čestných odborníkov. Odstráňme politikov, ktorí sú vo svojich funkciách len základe dobrej reklamnej kampane a straníckej príslušnosti. Nahraďme ich profesionálmi, ktorí sa budú zodpovedať svojim voličom za každé rozhodnutie a budú kedykoľvek odvolateľní.

 

Dnes ide politika zhora nadol. Politické špičky z teplých vládnych a parlamentných miest rozhodujú o životoch ľudí aj na tých najnižších úrovniach. Politike však musíme dať opačný smer. Základom vládnutia majú byť ľudia v pravom zmysle slova. Tí ľudia, ktorí pracujú, živia rodiny a žijú slušné a poctivé životy. Títo majú rozhodovať.

Kapitalizmus nechcel nikto alebo percentá nepustia

22.11.2011

Je to jednoducho tak. Túto domnienku som získal ešte pred niekoľkými rokmi, keď som celý deň sledoval reportáže z roku 1989, ktoré vysielala Česká televize. Myslím, že tie dokumenty som pozrel veľmi pozorne a práve preto ma udivila jedna vec – ani jeden z protagonistov Nežnej revolúcie a ani jeden z opýtaných a diskutujúcich ľudí sa nevyslovil pre zavedenie [...]

Už viem, ako oslávim 17. november

16.11.2011

Dlho som premýšľal nad tým, ako by som mal stráviť tak významný sviatok, akým je 17. november, čiže „Deň boja za slobodu a demokraciu“. Napadlo mi viacero možností – napríklad sa vybrať do parlamentu a dobre si ho v rámci dňa otvorených dverí poprezerať, veď nakoniec som v tejto inštitúcií ešte nikdy nebol a tak by to rozhodne bola podnetná návšteva. A čo [...]

Grécko – nový protektorát nemecko-francúzskej euroríše?

07.11.2011

Celý svet s hrôzou sledoval počínanie gréckeho premiéra Georga Papandrea, ktorý sa rozhodol vyhlásiť referendum o prijatí pôžičky a tým pádom aj zotrvaní v eurozóne. „Aká to drzosť od Grékov!“ volala celé Európska únia na čele s Nemeckom a Francúzskom. Nebudem hodnotiť počínanie gréckeho politika, ktorý už skutočne nevedel, čo v danej situácií [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

chesus

Svet je možné zmeniť a o tom chcem písať...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 70009x
Priemerná čítanosť článkov: 2800x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy